E
A
C
H
E - עיקרון ערכי חינוכי
יוטמע בכל תחומי הדעת, באמצעות תהליכי למידה ששזורות בהם דילמות וסוגיות אתיות ערכיות ומוסריות, שאינן מנותקות מתהליך הלמידה ומתוכנית הלימודים.
A - העיקרון האקדמי
יבטא בניית תהליכים של רכישת ידע באמצעות חקירה של בעיות אותנטיות, עשירות ורלוונטיות בתחומי הדעת והחקר השונים. תהליכי הלמידה ייבנו באמצעות פרויקטים מבוססי חקר, קריאה וחשיבה - מודרכים ומונחים על ידי מומחי ידע מהקהילה, מהאקדמיה ומתעשיות המחקר ועל ידי מורים מבית הספר.
C - עיקרון הקהילה
יצירת אינטראקציות בינאישיות ופיתוח תחושת שייכות ומחויבות לקבוצה, לסביבה ולקהילה כחלק אינטגרלי מתהליכי הלמידה.
אחד המאפיינים של קהילה מודרנית הוא הצורה המרחבית של המושג "קהילה", המתאפשרת בזכות טכנולוגיה מתקדמת של מרחב ומקום. קשרים בין הסינרגיה המתרחשת בין חברי הקבוצה מזמנת פיתוח רעיונות המאפשרים למידה מפרה ומעודדת יזמות ויוזמות עצמאיות בין הלומדים, בין בתי הספר, מוסדות תרבות בלתי פורמליים, מומחי ידע מתוך הקהילה, מומחי ידע מתעשיות המחקר ומומחי ידע מתוך האקדמיה מודל Each מאפשר אוטונומיה בבחירה של תחומי דעת, על פי עניין, אתגר וסקרנות, בתוך סביבות למידה פורמליות ובלתי פורמליות ברחבי העיר
H - עיקרון עולם ההיטק
השינויים הגלובליים המתרחשים בתחומי המדע, הכלכלה, המידע והטכנולוגיה, לסוגיהם השונים, ממחישים ביתר שאת את הפערים הנפערים בתחומי החינוך. אנחנו צריכים להכין את התלמידים לעולם משתנה ולעתיד לא ידוע.
תהליכי החקר ביסוד האקדמי יוטמעו בכל תחומי הדעת, התלמיד יפתח מיומנויות לומד עצמאי המתאים עצמו למציאות משתנה וחדשנית ומורגל בכך שנדרשים ממנו תהליכי למידה וחקר כל העת. הלומד העצמאי מורגל במיומנויות המאה ה-21 כמו: חשיבה ביקורתית, יכולת פתרון בעיות מורכבות, חשיבה יצירתית, התמודדות עם אתגרים לא מוכרים, עבודה בצוות ושימוש בטכנולוגיות חדשות הנדרשות בעולם תעסוקתי לא ידוע בעתיד.